Att segla jorden runt

Har du en dröm om att segla jorden runt? Varför gör du det inte? Det kan kännas som om det är omöjligt, men sanningen är att det är många som har insett att vi lever bara en gång. Drömmar är till för att införlivas. Det gäller bara att göra ett val. Är det prylar, nattklubbsbesök och en snygg bil som är viktigast eller är det upplevelsen som man kan få av en jorden runt resa? Om ett sms lån kan hjälpa till med kostnaderna för dig som vill leva drömmen bör du göra slag i saken. Ta lånet, börja planera, sälj av din bostad och dina saker, betala tillbaka lånet och åk, bara åk.

Jag kan inte

Kan man segla jorden runt trots att man har barn? Ja, det kommer att vara den bästa skolan för barnen. Genom att sälja allt för att segla jorden runt finns det inget som hindrar längre. Detta kan bli den bästa skolan för dina barn. Det finns utrymme inom skollagen för möjligheten att själv undervisa sina barn. Ett år av träning på engelska, att se livet med andra ögon och få erfarenheter ger barnen en mycket god grund att stå på. Barn är dessutom mycket flexibla och ett år på resande fot kan vara en skjuts i utvecklingen. Om man själv anser att en resa inte kommer att fungera ekonomiskt kan man se över möjligheterna att jobba på distans. Att leva som en digital nomad är något som har ökat avsevärt de senaste åren. Många jobbar utan att vara beroende av vilken plats man gör det från. Om det är något du verkligen vill så bör du ge detta en chans. Det är inte en dans på rosor att segla jorden runt, men det blir ett minne för livet som dessutom får dig att se livet med andra ögon.

God planering är viktigt

Det är inget snabbt beslut man kan ta för en jordenruntsegling. Att planera väl är a och o, även om man tycker om att ta spontana beslut. Det gäller att vara beredd på händelser som man inte kan förutse. Att ta en kustskepparexamen för att lära sig både navigation och väder kan vara behövligt. Den traditionella vägen som många tar och utgår från Kanarieöarna för att sen segla mot Västindien under senhösten känns som en säker och beprövad väg. Därefter kan man ta sikte på Panamakanalen. Man ska dock inte underskatta vädrets krafter. Både stormar och orkaner kan dyka upp och ute på havet känner man sig ganska liten. Ha koll på om det behövs visum till de länder du planerar att besöka. Hamnavgifter, mediciner, matförråd och räddningsutrustning är också några punkter man behöver gå igenom noggrant. Många som ger sig ut på en världsomsegling brukar ge det tre år eftersom ett år kan kännas ganska kort tid. Vädret kan göra att du blir kvar på en destination längre än du tänkt.

originmag