Segla i medelhavet

Segling är en populär sport, som är inkluderad vid de olympiska sommarspelen. Man använder vinden för att styra och navigera. En del seglar för nöjes skull under sommaren så länge vädret tillåter, de har seglingen som hobby. När man seglar är man alltid skyldig att ta hänsyn till väderleken. Vinden är en avgörande faktor för segling. Det finns även en del som har båten som sitt huvudsakliga boende. Många väljer att segla utomlands, till exempel i medelhavet eller runt om i världen. Vissa seglar under en kortare period och andra under en längre tid.

Vännerna ska segla jorden runt

Sex vänner har bestämt sig för att ge sig ut och segla. de planerar att segla jorden runt Ingen av vännerna är professionell seglare, men de har enats om att alla ska ta kustskepparexamen, i den får man kunskaper i navigation och väder. De hade tidigare pratat om att göra en stor resa och de kom fram till att med en båt får de boendet gratis, på detta sätt kan de vara på resande fot under en längre tid. Först ska de segla till Spanien, sedan kommer vännerna bland annat att korsa Atlanten mot Västindien, där kommer de att stanna några månader och sedan ska de segla vidare till Galápagos .

Världsseglingen- på Facebook

Man kan följa vännernas världssegling på Facebook, Sailing Sunnyday . Där kan man följa gänget och hänga med i förberedelserna inför den stora resan. Båten Sunnyday ska ta vännerna jorden runt och under tre år kommer den att vara deras hem. Båten kommer att byggas om så att alla får en egen yta. Det finns vardagsrum, kök, toalett samt en dusch. Målet med seglarresan är att uppleva något annorlunda och fly den vardagliga stressen. De flesta människor som förverkligar sådana här resor kommer tillbaka med en helt annan syn på på livet och verkligheten, bland annat uppskattar de mer det vardagliga livet.

originmag