Marin inredning

Under stormig höst och kall vinter kanske det inte är möjligt att ge sig ut med segelbåten och man kan längta efter solvarma vindar i ansiktet och spegelblanka havsytor. Doften, känslan och färgskalorna kan man dock njuta av i hemmet istället. Det finns en hel del när det gäller marin inredning att ta del av i form av materialval, färgskalor och båtrelaterade motiv samt dekorationer. Det går att inreda hela hemmet i marin stil, eller välja ett speciellt rum där man kan känna sig nära havet, båten och seglarlivet.

Uppgradera badrummet

När det gäller badrum och badrumsinteriör finns det gott om alternativ att välja mellan hos Buildor.se. Här kan man botanisera bland både badrumsaccessoarer och badrumsmöbler för att hitta den rätta marina känslan. En gammaldags livboj på väggen intill ett smakfullt badkar blir pricken över i. En större uppgradering i badrummet kan innebära att man investerar i nytt kakel på väggarna och klinker på golvet. Här är det bara fantasin som sätter gränserna för vilken känsla badrummet kan få. Seglartema innefattar inte bara båtar, utan också havet, snäckor, fiskar och mycket annat. Man kan till exempel välja ut något särskilt motiv eller mönster som placeras ut efter önskemål. En del föredrar ett ljusblått badrum medan andra vill ha vitt kakel med ett fåtal blickfångsplattor. Man kan även göra en hel del med belysningen när man renoverar badrummet. Gallerlampor av krom är vanliga på segelbåtar och kan ge badrummet en personlig och ovanlig touch samtidigt som livet till havs känns närmare än någonsin.

Personlig stil

För en del människor känns det viktigt att den personliga stilen avspeglar sig i inredningen. Är man van vid att segla jorden runt har man kanske samlat på sig en hel del minnen som kan ingå som en del av inredningen. Drivved från stränder i Medelhavet eller Mälaren kan omvandlas till exempelvis unika hyllor eller spegelramar. Naturmaterial har dessutom en underbar förmåga att skapa lugn och harmoni, vilket kan kännas behagligt i badrummet där man gärna kopplar av med ett skönt bad efter en lång arbetsdag.

För att förstärka seglarkänslan kan man använda seglarrep att hänga handdukarna på samt samla vackra snäckor och släta stenar i en korgskål som dekoration. Även handdukar och duschdraperi kan användas med marina motiv för att skapa en röd tråd. Ankare, segelbåtar, sjöstjärnor, flaskskepp, olika slags fyrar och gamla affischer med tremastade fartyg, havsdjur eller fiskar kan lyfta badrummet till nya nivåer. En mås på en pollare eller några flytkulor i nät ramar in ditt marina badrum tills du åter kan ge dig ut på seglats. Egna fotografier från olika seglatser kan också ramas in och hängas upp i badrummet där man kan drömma sig bort till andra spännande kontinenter.

originmag