Klä dig rätt till sjöss – 3 viktiga lager

Ska du ut på öppet vatten? Då är det viktigt att du klär dig rätt. Kläderna är inte bara avgörande för huruvida du kommer att frysa eller hålla dig varm och skön, utan de ligger också till grund för hur hela seglingen kommer att upplevas. Ska du ut och segla med barn är det ännu viktigare att ni klär er rätt och här berättar vi precis hur.

För att du och dina barn ska trivas riktigt bra ute till sjöss är det viktigt att ni inte glömmer bort de olika lager kläder som behövs för en heldag på vattnet. Just när det kommer till barn rekommenderar vi att du alltid satsar på högkvalitativa kläder i tåliga material. Hos Kids Brand Store hittar du kläder för alla typer av tillfällen. Det inkluderar både kläder som passar till skolan och förskola såväl som kläder till friluftslivet. Besök gärna Kids Brand Store hemsidan för full koll på det totala klädutbudet.

Tre viktiga lager du inte får glömma

Lager nummer 1: Det allra första lagret kläder är alltid ett bra underställ, något som du med fördel kan hitta hos Kids Brand Store. Med understället säkerställer du att kroppen är varm och skön, samtidigt som svett och fukt kan ledas bort.

Lager nummer 2: Det mellersta lagret består vanligtvis av en tröja eller en tunnare jacka. Här rekommenderar vi kläder som är tillverkade i softshell eller i fleece. Väljer du vattenavstötande fleece får du också ett bra skydd mot vind och regn.

Lager nummer 3: Det yttersta lagret är det som kommer skydda dig mest. Här rekommenderar vi att du alltid väljer vattentäta hängselbyxor och vattentät jacka. Är det soligt ute är det bra att komplettera med keps och solglasögon och under kallare förhållanden rekommendera ett par bra seglarhandskar.