Skaffa rätt laddbox och få mer pengar till seglingen

Att köra elbil är det bästa alternativet ur en ekonomisk synvinkel i långa loppet. Detta kommer bli allt tydligare de närmsta åren. Även om elpriset kan åka upp och ner är det smart att satsa på elbil. För att få mer pengar över till roligare saker som segling bör du satsa på en laddbox som du kan ladda riktigt billigt.

Satsa på smartladdning

Smartladdning innebär att din laddbox laddar till halva priset. Det gör alltså bilkörningen med elbil än billigare. För att få tillgång till smartladdning köper du en Eassee laddbox från elbolaget Tibber. Det är egentligen Tibber som tillhandahåller det låga elpriset. Den avancerade tekniken i laddboxen gör att din bil kommer att laddas när det är som billigast. Så du går upp på morgonen med en fulladdad bil, kan köra en lång sträcka och det har inte kostat dig mer än några kronor per mil. I jämförelse med att köra med bensin eller diesel, eller en laddbox som saknar smartladdning. Gå in på Tibber och skaffa Easse Laddbox och kör elbil än billigare. Glöm inte att ansöka om Grön teknik-avdraget och spara 50 procent på installationskostnaden.

Spara tusenlappar om året

Det är onödigt att betala mer för elen än vad du behöver. Förutom att skaffa ett riktigt bra elavtal och rätt laddbox till elbilen, så är det i nuläget också klokt att satsa på att tillverka egen el och värme. Intresset för att ha solceller på taket, luftvärmepump och kamin är i dagsläget oerhört stort. Har du nog stor tomt är det smart att ha jord- eller bergvärme. Allt utifrån dina förutsättningar. Genom att kombinera olika lösningar kommer du att kunna spara tusenlappar om året. Tusenlappar som blir hundratusen under fem-tio år.

Pengar till seglingen

Att segla är dessvärre inte gratis. Därför är det smart att hitta sätt att spara in på utgifter för att kunna lägga mer pengar på dina intressen. Det som ger mervärde i livet. Om du inte har egen båt eller börjat med segling på allvar behöver du gå en kurs i att segla. Ju bättre kurs, eller kurser, som du deltar i, desto bättre seglare kommer du att bli. Det handlar både om nöje och säkerhet.

Kan du segla vill du ha egen båt. En fin segelbåt kostar mycket. Det är förvisso en slags investering. Andrahandsvärdet på segelbåtar är högt. Du kommer garanterat kunna sälja den och få tillbaka mycket av pengarna. En egen segelbåt är också en slag investering i ditt liv och din hälsa. Varför arbeta hårt om du inte har något vettigt att lägga pengarna på? Förutom att det är hälsosamt att segla. Du rör på dig, måste vara aktiv, både fysiskt och använda huvudet. Det ger också många nya kontakter. En del av skönheten med att segla är ju att få vara en del av ett internationellt sammanhang. Få lära känna nya människor. Kunna ta flyget till Medelhavet och hyra en segelbåt. Lägga till vid olika hamnar, äta gott och träffa andra seglare. En livsstil som förvisso kräver pengar på kontot, men som också gör att du håller dig frisk och ger mycket mening.